Honkongo virtuvė: tai, kas dar liko nepastebėta

Honkongo virtuvė: tai, kas dar liko nepastebėta

Honkongo virtuvė yra ne tik patiekalų rinkinys, tai – visa valgymo kultūra. Vietiniams gyventojams valgymas yra ne tik skrandžio pripildymas maistu, kadangi dažniausiai pietų ar vakarienės metu visi žmonės bendrauja ir dalinasi savo įspūdžiais.

Didžiulis stalas, gausybė skanaus maisto, kuriuo reikia dalintis su kitais – tai tik keletas pagrindinių tradicijų, padedančių ne tik pagerinti tarpusavio bendravimą, bet ir iš arčiau susipažinti su Honkongo virtuve. Iki šiol nematyti patiekalai, patiekiami su skirtingais padažais ir išskirtinė maisto kokybė – tokių emocijų, kurios yra patiriamos vietiniuose restoranuose, nepavyks atkartoti nei vienam kinų restoranui Lietuvoje.

Honkongo virtuvė: tai, kas dar liko nepastebėta

Honkonge įprasta valgyti maždaug penkis kartus per dieną, o vakare dažniausiai mėgaujamasi desertu. Vietiniai gyventojai užkandžiauja kada tik panorėję, kadangi tikslaus laiko, kada reikėtų užkandžiauti, Honkonge nėra.

Skirtingų šalių virtuvės ir maisto paruošimo būdai įtakoja ir pasirenkamus įrankius – nėra vieningos nuomonės, jog viską būtinai reikia valgyti naudojantis lazdelėmis ar rankomis. Žinoma, patiekalus, atkeliavusius iš Rytų Azijos, kur kas lengviau bus suvalgyti naudojantis specialiomis lazdelėmis, tačiau jeigu restorane išsirinksite Vakarų virtuvės šedevrą, galėsite nesibaiminti – peilį tikrai gausite.

Honkongo virtuvė: tai, kas dar liko nepastebėta

Vienintelis dalykas, ko mažesniame ar ne itin prabangiame restorane gali pritrūkti – servetėlės. Tokiose maitinimosi įstaigose yra daroma prielaida, jog klientas turėtų pats pasirūpinti, kuo reikės nusivalyti rankas ir atsinešti vienkartines ar medžiagines servetėles.

Honkongo virtuvės patiekalais galėsite pasimėgauti ir gatvės kioskeliuose, kurie oficialiai vadinasi virto maisto prekystaliais, tačiau tarp vietinių gyventojų dažniau išgirstumėte Dai Pai Dong pavadinimą, kuris išvertus reikštų „didelė licencijos erdvė“. Tuo norima pasakyti, jog tokios lauko parduotuvės Honkonge užima kur kas daugiau erdvės, lyginant su kitų licencijuotų gatvės pardavėjų. Ilgai ieškoti Dai Pai Dong kioskelio iš tikrųjų neteks, kadangi Honkonge tokių maitinimo vietų yra maždaug apie dvidešimt penkias.

Honkongo virtuvė: tai, kas dar liko nepastebėta
Nežinantiems, ką verta paragauti iš Honkongo virtuvės gaminių, reikėtų rinktis vieną iš tradicinių patiekalų. Dim Sum ypač patiks tiems, kurie mėgsta koldūnus, kadangi šis patiekalas yra ruošiamas tokiu pačiu principu, tik su skirtingais ingredientais. Krevetės, kiauliena – tai tik keletas ingredientų, kurie gali nustebinti net ir visko mačiusius pasaulio virtuvės mėgėjus.