Nuosavas restoranas – daugelio žmonių svajonė. Tikriausiai ne vienas bent kartą per gyvenimą yra pagalvojęs, kad norėtų atsidaryti savo kavinę, teikti mėgstamus valgius, o galbūt net ir patys juos gaminti. Nors tai nelengvas, tačiau tikrai įgyvendinamas sprendimas, kuris įdėjus daug meilės ir pastangų gali būti padarytas tinkamai. Visgi, norint atsidaryti maitinimo įstaigą reikia apgalvoti daug aspektų.
Nuosavas restoranas – nuo ko pradėti?
Norint atsidaryti nuosavą restoraną reikia apgalvoti daug aspektų:
- Koks maistas bus tiekiamas. Reikia apgalvoti kokį maistą tieksite savo klientams, koks maistas patinka jums pačiam, kad galėtumėte su malonumu jį daryti. Tai gali būti Europos virtuvė, toks maistas nebūtų labai išskirtinis skonio prasme, tačiau tikrai galėtų pasiteisinti, nes būtų žinomas ir mėgstamas lietuvių.
- Kas dirbs restorane. Norint, kad restorano veikla tikrai pasisektų yra būtina įdarbinti patikimus šefus, kurie išmano savo darbą ir gali pasiūlyti klientams gerą maistą. Rinkitės personalą atsakingai, žiūrėkite jų darbo patirtį ir, svarbiausia, užsidegimą gaminti. Gaminti gali kiekvienas, tačiau tai daryti su aistra – yra tikras pašaukimas.
- Kaip atrodys meniu. Menu yra vienas svariausių dalykų, kurį reikia apgalvoti. Reikia apmatyti ne tik koks maistas bus menu, bet ir kaip jis bus ten pristatomas. Vieni pasirenka menu naudoti tik užrašus ir patiekalų pavadinimus, kiti – apipavidalinti menu su patiekalų nuotraukomis. Taip pat nepamirškite menu vertimo į kitas kalbas.
Kas galėtų padėti išversti menu?
Padėti taisyklingai į kitas kalbas išversti menu gali vertėjų biuras. Vertėjų biuras – tai įmonė, kuri teikia vertimo paslaugas žodžiu ir raštu į daugelį kalbų. Rinkdamiesi vertėjų biurą atsižvelkite į tai, į kokias kalbas norėsite, kad būtų išverstas tekstas, taip pat ar vertėjų biuras gali pasiūlyti savo srities profesionalų, kurie tai padarytų nepriekaištingai. Valdyti kalbą gali anaiptol ne kiekvienas, todėl tinkamam menu išvertimui į kitas kalbas skirkite pakankamai dėmesio ir stenkitės, kad tai būtų atlikta kuo kruopščiau.