Pagrindinis Vietnamo virtuvės patiekalas – sriuba

Pagrindinis Vietnamo virtuvės patiekalas - sriuba

Planuojate kelionę į saulėtąjį Vietnamą? Puikus pasirinkimas – kelionių organizatoriai yra paruošę tikrai puikius pasiūlymus, tad jeigu pasirinksite vieną iš jų – galėsite iš arčiau susipažinti ne tik su Vietnamo kultūra, bet ir tradiciniais patiekalais. Tad pirmiausia reikėtų šį tą žinoti populiariausias šios valstybės sriubas – jų neabejotinai taip pat teks paragauti.

Sriuba – mūsų organizmui labai svarbus ir naudingas maistas, kurį turėtume kur kas dažniau įtraukti į savo dienos racioną. Vietnamo virtuvėje galima rasti ne vieną sriubos receptą, o pagrindiniu ingredientu dažniausiai tampa makaronai. Ne ką mažesnį vaidmenį vaidina ir įvairūs prieskoniai, kurie sriuboms suteikia ypatingą, būtent Vietnamo virtuvei būdingą skonį.

Pati populiariausia sriuba Vietname yra pho bo – ryžių, makaronų ir miltų sriuba, verdama kartu su daržovėmis, prieskoniais ir jautienos sultiniu. Šią sriubą dažniausiai įprasta valgyti ryte.

Pagrindinis Vietnamo virtuvės patiekalas - sriuba

Beveik nacionaliniu Vietnamo virtuvės patiekalu laikomas patiekalas turi įvairių gaminimo būdų, o labai gerai viską paruošus sriuba galės atstoti ir pagrindinį patiekalą – žinoma, tada tikriausiai geriausias variantas šį maistą valgyti ne pusryčiams, o pietums. Reikėtų paminėti, jog tokiais atvejais į šią sriubą įdedama ir keptos vištienos ir jautienos gabalėlių – tuomet net neverta abejoti pho bo sriubos sotumu. Šią sriubą galite įsigyti bet kur, tik sugalvosite – ja prekiauja tiek gatvės prekiaiviai, tiek ir maisto prekių parduotuvės bei turgeliai.

Nepriklausomai nuo sriubos sotumo ir ingredientų, Vietname valgyti bet kokią sriubą pusryčių metu yra gana įprastas reiškinys, kuris mums gali pasirodyti šiek tiek keistai.

Dar vienas variantas sriubų ir aštrių skonių mėgėjams yra Bun bo hue, taip pat pagaminta iš ryžių makaronų, kurie yra storesni, negu pho. Atrodo, jog jautienos sultinio derinys su šiais makaronais neturėtų nustebinti aštriu skoniu, bet kai papildomai yra naudojami įvairūs prieskoniai, česnakas ir specialus padažas – belieka spėlioti, kokiu skoniu šį kartą nustebins Vietnamo virtuvė.

Pagrindinis Vietnamo virtuvės patiekalas - sriuba

Kitos šalys taip pat gali pasigirti sriubų gaminimo ritualais, kuomet visi kartu gamina maistą – tokią tradiciją iš Japonijos ir Korėjos pasiskolino ir Vietnamas, pavadindamas visą šį procesą Lau.

Sriuba iš grybų ir krabų, jūros gėrybių sriuba – Vietnamo virtuvės meistrai tikrai gali nustebinti pačiais įvairiausiais ir kiekvieno skonį atitinkančiais eksperimentais.

Pasiilgusiems aštrių pojūčių, gatvės praeiviai pasiūlytų įdomesnių variantų, pavyzdžiui, paragauti vėžlienos sriubos. Galima ją pabandyti pasidaryti ir patiems – tereikės gatvėje išsirinkti labiausiai patikusį vėžlį – rinktis tikrai turėsite iš ko.