Gaminiai, kuriais gali pasigirti Vietnamo virtuvė

Gaminiai, kuriais gali pasigirti Vietnamo virtuvė

Vietnamo gyventojai dažniausiai yra prieštaringai vertinami dėl savo pomėgio valgyti šunų mėsą ir kitus šiek tiek neįprastus gyvūnus. Yra sakoma, jog čia valgoma viskas, kas juda, tačiau iš tikrųjų Vietnamo virtuvė turi ir tokių patiekalų, kuriais gali pasigirti visame pasaulyje. Galbūt ne visi iš jų yra ypatingai egzotiški, tačiau faktas vienas – daugelio iš jų tikrai negalėsite paragauti nuvykę į bet kurią kitą pasaulio šalį.

Patiekalas, kuriuo labiausiai didžiuojasi visi Vietnamo gyventojai yra kiaulienos dešrelės ir ryžių pyragas. Jame ypač gausu vietinių užaugintų prieskonių, o mėsa ir ryžiai – vienas iš dažniausiai Vietnamo virtuvėje naudojamų produktų, tad valgydami šį patiekalą galėsite pasijausti tarsi vietiniais šios šalies gyventojais, kurių racione gana dažnai dominuoja būtent toks maistas.

Kaip ir visoje Pietų Azijoje, Vietnamo virtuvėje yra labai populiarūs ryžiai. Pagrindinis skirtumas tas, jog čia ganėtinai dažnai vartojami ir jų miltai, iš kurių po to yra gaminamos įvairios makaronų rūšys, būdingos išskirtinai Vietnamui. Banh po yra makaronų sriuba, kurios pagrindiniai ingredientai yra daržovės, prieskoniai, mėsa ir jautienos sultinys.

Gaminiai, kuriais gali pasigirti Vietnamo virtuvė

Vietname taip pat labai populiarūs patiekalai su įvairiais įdarais. Vienas iš jų – banh xeo – yra ploni blyneliai, kurie yra gaminami iš kokoso pieno, svogūnų laiškų, o tešlai yra naudojami prieš tai minėti populiarieji ryžių miltai. Ca cuon – suktinukai su žuvimi ir svogūnų laiškais. Tai tik keletas pavyzdžių, tačiau iš tikrųjų Vietnamo virtuvėje yra tikrai gausus asortimentas įvairių vyniotinių, suktinukų, kurie gali būti valgomi tiek šalti, tiek šilti.

Gaminiai, kuriais gali pasigirti Vietnamo virtuvė

Norintiems tiesiog išbandyti tai, ką pati užaugina Vietnamo žemė, galima rinktis ir vietines daržoves. Vandeninis sukutis iš tikrųjų priklauso vijokliniams augalams, tačiau būtent ši rūšis yra skirta valgymui. Galima ragauti ir vieną, tačiau dažniausiai yra valgomas su kepta mėsa ir daržovėmis.

Gaminiai, kuriais gali pasigirti Vietnamo virtuvė

Mėgstantiems mėsą ir aštrius pojūčius, Vietnamo virtuvė gali pasiūlyti jautieną, iškeptą betelio lape su gausybe įvairių prieskonių, kurie ir suteikia šiam patiekalui ypatingo aštrumo. Savo išvaizda šis valgis galbūt sužavės ne kiekvieną, tačiau Vietname bet kokiu atveju yra ypač populiarus.

Visa tai – tik keletas Vietnamo gaminių, kurie yra būdingi būtent šiam regionui ir pasižymiu specifiniu skoniu ir savo išvaizda. Visoje pavadinimų ir skirtingų ingredientų gausybėje pasimesti išties lengva, tačiau tik paragavus taps aiškiau, ar ir jūs esate neabejingas egzotiškajai Vietnamo virtuvei.