Vokiečių virtuvės patiekalai

Pigūs lėktuvų bilietai į Vokietiją

Vokietija visą pasaulį žavi savo šalies kultūra, puikiai išvystyta ekonomika, menu, naktiniu gyvenimu ir tvirta politika. Tačiau ne tik – atkeliavus į Vokietiją galima išragauti ir pačių įdomiausių patiekalų bei užkandžių, kurių nerasi niekur Europoje. Ne paslaptis kad tokie patiekalai kaip dešrelės su raugintais kopūstais jau seniai atkeliavę į Lietuvą iš Vokietijos ir čia gerai įsitvirtinę, tačiau neverta pamiršti, kad šių patiekalų kilmė – vokiška. Jeigu skrendate į Vokietiją netolimoje ateityje, tikrai norėsite išbandyti tokius patiekalus:

  •  Bratwurst. Tai kiaulienos dešrelės, kurios yra neatsiejama kiekvieno vokiško griliaus maisto dalis.Be to, kiekvienam šalies regione bratwurst gaminamos vis kitaip, tad verta keliaujant per visą šalį išbandyti šias dešreles kelis kartus.
  • Currywurst. Tai vėl gi dešrelių patiekalas, tačiau apie jį tikrai esate girdėję. Tai 1949 metais Berlyne išrastas patiekalas, kurį sudaro kiaulienos dešrelės, apipiltos kečupo ir kario prieskonių mišiniu. Prie jų puikiai tinka gruzdintos bulvytės ir bokalas alaus.
  •  Sauerbraten. Šis patiekalas atitinka lietuviškuosius cepelinus ar kitą patiekalą, kurį geriausiai gamina mūsų seneliai. Sauerbraten Vokietijoje yra šeimų patiekalas, kurį ypatingom progom gamina giminės senoliai. Tai ilgai orkaitėje troškinama jautiena, galiausiai tampanti minkšta ir trapi.
  • Schnitzel. O kai gi vokiška virtuvė be šnicelio, kuris irgi sukasi lietuviškų restoranų ir valgyklų meniu? Tačiau šnicelis šniceliui nelygu – pagal tikrą receptą – tai plonas veršienos kepsnys, prieš kepimą išvoliojamas džiūvėseliuose ir kiaušinyje. Tačiau kepsniui tinka ir kitų rūšių mėsa.
  • Stollen – tai tikras kalėdinis gardėsis. Būtent šios šventės proga šeimos kepa specialų saldų pyragą iš marcipano, razinų, džiovintų vaisių, bei gardina jį cinamonu ir kardamonu.

Nekantraujate nuvykti į nuostabią, gardžią virtuvę turinčią Vokietiją? Pigūs lėktuvų bilietai į Frankfurtą, Vokietiją yra puiki galimybė tai padaryti jau šiandien ar bet kuriuo, jums tinkančiu metu.