Gomurį kutenanti kelionė į Turkiją

pigios keliones i turkija

Daugelio lietuvių pamėgtos kryptys – šiltesni kraštai ir ypatingai pigios kelionės į Turkiją jau kuris laikas išlieka vienu populiariausių atostogų variantų. Nuostabus oras, laimingi žmonės, puikūs kurortai ir, žinoma, neišragaujama gausybė gero maisto. Turkijos virtuvė vertinama ir mėgiama visame pasaulyje. Kuo garsėja ši šalis ir kokio maisto vertėtų paragauti atvykus į Turkiją?

Ne vienas žmogus, bent kartą buvęs Turkijoje, galėtų patvirtinti – šalies virtuvės įvairovė tokia didelė, kad net per vidutinio ilgumo atostogas neina išragauti didžiosios dalies visų patiekalų, maisto produktų, vaisių ar riešutų. Šioje gausybėje valgių galima rasti pačių įvairiausių, egzotiškų skonių, nuo švelnių, maloniai nuteikiančių desertų, iki aštrių, ne kiekvienam įveikiamų užkandžių. Būtent dėl to, kartais vykdami į Turkiją ir nieko nežinodami apie šalies maistą, galima pasirinkti ne tokį asortimentą, koks jums patinka. Tiesa, daugelį suviliojusios pigios kelionės į Turkiją gali atsiskleisti ne visomis spalvomis, būtent dėl to, jei valgomas maistas netinkamas. Netinkamas ne ta prasme, kad jis blogas, tiesiog žmogus jo nemėgsta ir įprastai jo yra linkęs atsisakyti.

Apskritai kai kurie teigia, kad Turkijos virtuvė – viena turtingiausių pasaulyje. Panašu, kad šiame pasakyme yra labai daug tiesos, nes grįžę iš šios šalies daugelis savo namuose bando atkartoti tai, ką valgė svečioje šalyje, na arba bent jau kažką panašaus į tai.

Kitas nuostabus dalykas apie Turkijos virtuvę – čia savo maisto racioną lengvai ras tiek vegetarai, tiek mėsą valgantys žmonės. Tradiciško maisto gerbėjams šioje šalyje turėtų ypač patikti, kadangi patiekaluose dažnai pasitaikantis ingredientas yra mėsa. Itin vertinama ir dažnai valgoma yra aviena. Turbūt kiekvienas ne kartą yra girdėjęs ir puikiai žino, kad nacionaliniu Turkijos maistu laikomi kebabai. Jie taip pat daromi su aviena. Taip pat atvykus į Turkiją privaloma paragauti čia gaminamo plovo. Jo skonis įsimins ilgam.

Turkijoje užkandžiams ar salotoms ruošti labai vertinamas ir alyvuogių aliejus. Dažniausiai jo kilmės šalis ir yra pati Turkija. Beje, įvairios daržovės bei vaisiai šalyje irgi mėgiami, ypatingai Egėjo jūros pakrantėse. O jeigu norisi išmėginti kažką iš tiesų neįprasto, bet labai sveiko, išmėginkite airaną. Tai į jogurtą panašus pieno gėrimas, tik – gazuotas! Neįprastą derinį turkai labai mėgsta pagardinti mėtų lapeliais ir būtent toks gėrimas yra pagrindinė atgaiva karštą vasaros dieną.

Taigi, jei radote, kas siūlo pigias keliones į Turkiją, nepraleiskite progos ir vykite į šią šalį. Verta vien dėl maisto, o kur dar visi kiti Turkijos išskirtinumai.