blenderiai

Skaniausios trintos sriubos

Trintos sriubos tampa vis populiaresnės. Tokioms sriuboms paruošti paprastai nereikia jokių ypatingų priemonių, nebent trintuvų. Iki tobulos vientisos masės galintys sutrinti blenderiai šiandien nėra brangūs ir lengvai randami beveik kiekvienoje buitinės technikos parduotuvėje. Pateiksime keletą trintų sriubų receptų, kuriems reikalingi visai paprasti receptai ir elementariausi blenderiai. Pagamintų receptų rezultatai gali nustebinti net ir didžiausius gurmanus.

Trinta pievagrybių sriuba

Ypatingai skaniai trintai pievagrybių sriubai reikės 250 g pievagrybių, 1 mėgstamo lydyto sūrelio indelio, 100 ml grietinėlės (jos riebumas nėra svarbus). 1 svogūno bei 2 skiltelių česnako. Tam, kad sriuboje jaustumėte ypatingą skonį, galima įpilti ir 1 litrą daržovių nuoviro. Parduotuvių lentynose tikrai rasite įvairių paukštienos ar kitokių sultinių. Dar prireiks 1 valgomo šaukšto sviesto ir paprastų prieskonių: druskos, pipirų. Norintys gali įsidėti ir žiupsnelį tarkuoto muskato.

Pirmiausia pakepinkite svogūnus ir česnakus, o jiems šiek tiek pakepus, suberkite ten pievagrybius. Po kurio laiko įpilkite grietinėlę, sultinį, įdėkite sviestą ir prieskonius. O toliau darbas atlieka blenderiai. Visą masę sutrinkite ir ragaukite. Sriubą patariama valgyti su duona.

Trinta bulvių bei porų sriuba

Kiekvieną rudenį ar žiemą ypač tinkanti trinta bulvių ir porų sriuba taip pat labai lengvai paruošiama. Jai reikės 5 bulvių, 2 porų, 1 svogūno, 2 valgomųjų šaukštų sviesto, 1 litro daržovių sultinio, 200 ml (riebumą pasirinkite patys) grietinėlės, 4 valgomų šaukštų grietinės, bei paprasčiausių prieskonių: drusko ir pipirų.

Iš pradžių patroškinkite svogūną ir dalį poro, o tada įberkite ir bulves. Kai jos apskrus, sudėkite turinį į pakaitintą sviestą ir šiek tiek palaikykite ant nedidelės ugnies. Po maždaug 15 minučių viską sutrinkite trintuvu. Pagardinimui įdėkite grietinės ir, jeigu norite, svogūnų laiškų.

Trinta moliūgų sriuba

O kaip gi be moliūgų? Daugelio žmonių, išgirdusių žodžius „trinta sriuba“, galvose iškart kyla mintys – „moliūgai“ ir „blenderiai“. Taigi visai paprastai trintai moliūgų sriubai reikės: 4 bulvių, 5 skiltelių česnako, pusės moliūgo, 3 morkų, 1 svogūno, bei pipirų ir druskos.

Supjausčius bei visas daržoves įdėjus virti, palaikome jas puode ant ugnies, kol masė sutirštės. Tada visa tai susmulkiname trintuvu. Jei reikia – galima visą masę praskiesti šiek tiek vandenio. Įdedame prieskonius ir pagardiname grietinėle.