Pietų Korėjos konditeriniai šedevrai

Pietų Korėjos konditeriniai šedevrai

Retas kuris galėtų pasakyti, jog jam nepatinka saldumynai – juk kartais taip smagu padaryti mažą nuodėmę suvalgius šokolado plytelę ar bent jau keletą sausainių. O dar smagiau, kai tai galima padaryti ragaujant kitų šalių tradicinius konditerinius gaminius.

Kiekviena valstybė turi tam tikras saldumynų rūšis, kuriomis gali didžiuotis ir perduoti receptus karta iš kartos. Pietų Korėjos virtuvė taip pat turi kuo pasigirti konditerijos srityje.

Dažniausiai kaip pagrindinius ingredientus jie naudoja gličiųjų ryžių tešlą ir raudonųjų ar žaliųjų pupelių masę, o kartais galime rasti ir sezamo ar medaus pėdsakų. Tiesa, tai nereiškia, jog korėjiečiai kasdien maitinasi tokiais gardėsiais – kasdien tradiciškai po pietų desertui jie renkasi tiesiog vaisius.

Pietų Korėjos konditeriniai šedevrai

Niekada visų tradicinių desertų neteks pamatyti ant stalo kartu su kitais šaltais ar karštais patiekalais – visi patiekalai yra patiekiami atskirai, o namų šeimininkas turi teisę nustatyti jų tvarką.

Šioje valstybėje ypatingai vertinamos įvairios šventės, tad didžiausia tikimybė pasimėgauti Pietų Korėjos virtuvės šedevrais gali atsirasti būtent jų metu. Tuomet reikės paruošti skrandį naujiems skoniams, o liežuvį – sudėtingiems pavadinimams.

Yakgwa ir Yugwa – skamba tikrai panašiai, o šalia nematant jokių paveikslėlių, skirtumo beveik neįmanoma pastebėti. Vis dėl to yakgwa yra pyragas, kurio sudėtyje galėsite jausti vyną, sezamų aliejų, imbierų sultis, o galiausiai visam šiam komplektui papildomo žavesio suteiks medus. Tuo tarpu yugwa – toli gražu nėra panašus į pyragą, kadangi tai – sumalti, išdžiovinti ir aliejuje iškepti glitūs ryžiai – vienas iš pagrindinių Pietų Korėjos virtuvėje naudojamų saldumynų ingredientų. Jo paruošimas trunka gan ilgai, kadangi visi procesai atliekami net po keletą kartų, tačiau rezultatas atrodo gerai tiek vizualiai, tiek ir skonio atžvilgiu.

Pietų Korėjos konditeriniai šedevrai
Jeigu liežuvio pernelyg laužyti nesinorės – galima išbandyti kitą Pietų Korėjos saldų užkandį – Dasik. Pačios įvairiausios žiedadulkės, grūdai, sezamo sėklos ir kiti pageidaujami priedai yra sumaišomi su medumi ir sudedami į apvalią formą, kurios pavadinimas ir yra dasik – atrodo visai gražiai, tad tikriausiai ir skonis neturėtų apvilti.

Pietų Korėjos konditeriniai šedevrai

Pietų Korėjos virtuvės įmantrybes galima išbandyti ir patiems namuose – internete yra daugybė receptų, kuriais remiantis būtų įmanoma pagaminti bent šiek tiek korėjietiškus konditerinius gaminius primenančius saldumynus ir tuomet jais stebinti visus atvykusius svečius ar tiesiog nustebinti namiškius. Pritrūkus idėjų visuomet galima paieškoti dar keleto įmantrių desertų pavadinimų ir pabandyti magiškais būdais perkelti juos ant savo stalo. Juk šiuo metu tikrai skaniai suvalgytumėte suksilgwa…