Gardžiausi rusų virtuvės patiekalai

Nors Lietuvoje esame įpratę maitintis iš kaimyninių šalių perimtais patiekalais, tikrai dar nesame galutinai išragavę ukrainiečių, baltarusių, rusų, ar lenkų virtuvės patiekalų. Jeigu žadate skristi į Rusiją atostogų ar verslo reikalais, verta apsilankyti restoranuose, kurie jums pasiūlytų išragauti pagal autentiškus receptus pagamintų rusų patiekalų.

Kalbant apie rusų patiekalus, reikia paminėti, kad Rusija yra sena ir didelė šalis, kuriai seniau priklausė ne tik Lietuva, bet ir Ukraina, Baltarusija. Todėl dalis patiekalų, kurie iš tiesų kilo šių šalių teritorijoje, yra iš dalies priskiriami prie rusiškų patiekalų, kadangi tos teritorijos tuo metu priklausė Rusijai. Kad ir kaip bebūtų, prisiminkime gardžiausius rusų ir kitų slavų tautų patiekalus arba sužinokime, kuo dar gali pasigirti rusų virtuvė.

  • Befštrogenas. Tai jautienos mėsos gabalėliai, troškinti padaže ir pateikiami su grietine.
  • Blynai – tai paprasti ir mums žinomi blynai, tačiau rusiški blyneliai ypatingi, nes jie neretai pagaminami su ikrų įdaru, kuris susukamas į blynelį.
  • Ikrai. Vieni ikrai yra jau rusiškas delikatesas. Juos deda ant užkandėlių, vynioja į blynus ar kitaip patiekia.
  • Kijevo kepsnys. Mums puikiai žinomas patiekalas, kurį įkvėpė prancūzų virtuvė. Tai vištienos filė maltinukas su sviestu viduje,
    Pyragas. Neapsigaukite- tradicinis rusų pyragas yra nesaldus, o mielinis pyragas, įdarytas lašiša, ryžiais, kiaušiniais, grybais, svogūnais ir kitais priedais.
  • Silkė pataluose. Visiems mums puikiai žinoma silkė pataluose, pasirodo, yra rusiškas patiekalas. Dar ir šiandien mėgaujamės juo įvairiomis progomis.
  • Balandėliai. Vėl mums nesvetimas patiekalas, kuris kilo iš slavų kraštų.
  • Kisielius. Tai gėrimas, kurio nerasime vakarų Europoje.
  • Gira irgi yra tik mūsų ir slavų kraštui žinomas ir mėgiamas gėrimas.

Net nuo minties apie Rusijos tradicinį maistą pradeda tįsti seilės? Nelaukite nė trupučio ilgiau. Keliaukite su savo šeima ar draugais, įsigytais pigiais lėktuvų bilietais į Maksvą, Rusiją. Visi šie, prieš tai išvardinti patiekalai tiks ne tik kasdieniniai virtuvei, tačiau ir šventai pagyvinti. Silkė pataluose bei kisielius, puikiai tiks Kūčių vakarui. O ikrai bei gira padės surengti patį nuostabiausią gimtadienį.